Kruger Park

Het park bestaat sinds 1898 en is vernoemd naar Paul Kruger, president van een onafhankelijke staat in het zuiden van Afrika, de latere provincie Transvaal.

Hij streed voor natuurbehoud en zette zich daarmee als een voor die tijd uitzonderlijke visionair letterlijk op de kaart. Kruger zorgde ervoor dat dit deel van Zuid-Afrika een natuurpark werd, waar niet gejaagd mocht worden.

Het gebied bestrijkt een oppervlakte dat ongeveer net zo groot is als Nederland! Behalve de tienduizenden plantensoorten en het loslopend wild, is het Kruger Park eveneens beroemd om haar cultuurerfgoed van rotsschilderingen en archeologische vondsten, die zelfs teruggaan tot het Stenen Tijdperk.

De ingang van het Kruger Nationaal Park ligt vlakbij het vakantiehuis. Het grootste Zuid-Afrikaanse dierenreservaat herbergt een scala aan dieren die door safaris allemaal met uw eigen ogen zijn zien.

Ontdek de wondere wereld van de natuur, en ervaar de onvergetelijke "Big Five"! (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard)