Contact

U kunt contact met ons opnemen via onderstaand e-mailadres:

amheemskerkschutten@yahoo.com

Veel gestelde vragen

Hoe is het weer?

De seizoenen zijn tegengesteld aan die van Europa. De provincie Limpopo heeft een subtropisch klimaat met warme, zonnige dagen en koele nachten. Neerslag valt er hoofdzakelijk in de zomer (november tot maart),en varieert van 500 tot 900 mm per jaar. De gemiddelde jaartemperatuur is 18C. De maximumtemperatuur komt in de zomer vrijwel nooit boven de 34°C lokaal, en tot maximaal 38°C in het uiterste noorden.

Hoe zijn de mensen?

De verschillende bevolkingsgroepen zijn vriendelijk en voor het grootste deel relatief welvarend. Zuid-Afrikaners zijn gemakkelijk te benaderen. Historisch woonden blank en zwart apart, maar dat verandert snel.

Hoe is de infrastructuur?

De wegen zijn goed, het verkeer gering. Phalaborwa is door de aanwezigheid van de kopermijn relatief zeer welvarend, met alles wat daarbij hoort. De stad heeft goed uitgeruste winkels voor elke portemonnee. De gezondheidszorg is prima. Als een arts nodig is, kan dit het beste worden geregeld via de balie van Sefapane lodge. Er zijn verschillende goede apotheken.

Hoe is de veiligheid?

,,In de vijf jaren dat ik dit huis bewoon, heb ik me nooit onveilig gevoeld.'' Om dat soort gevoelens voor te zijn, is het gehele terrein ommuurt. Gedurende de late avond en nacht maakt een bewaker zijn rondes over het terrein. De verschillende toegangen zijn afgesloten door middel van elektrische hekken, waarvoor u een afstandsbediening ontvangt als u zich voor het eerst bij de receptie meldt.

Is het gevaarlijk om te golfen tussen de wilde dieren?

Nee, dat is het niet, maar gebruik je nuchtere verstand en houd afstand. Voor mij geeft het altijd net dat beetje extra, om een groepje springbokkies in de verte op de course zien, of zoals vorig jaar een giraffenpaar met jonkies. Dat vind je toch nergens anders ter wereld!