Golfen in het wild

Over een zeven tons olifantstier die op het midden van de fairway staat te treuzelen, is iets te zeggen. Ze hebben weliswaar de neiging het spel enigszins te vertragen, maar een kniesoor die daar op let. Zeven tons olifantstieren zijn over het algemeen niet al te gevoelig voor verzoeken als ,,mogen wij alstublieft doorspelen?'', waarbij de u als aanspreekvorm voor het majestueuze dier sowieso in acht moet worden genomen. Bij een wrattenzwijn (bush varken) daarentegen kan dat wel en verdwijnt het beest waggelend uit het zicht, nonchalant en opgewekt zwaaiend met zijn korte staart. Giraffen moet je een aantal passen voor zijn en met een behendig korte bal zien te voorkomen ze te raken. En leeuwen? Nou ja, zeg nou zelf, die gaan en staan waar ze willen op een golfbaan van deze omvang. Je kan daar maar beter niet mee in discussie gaan. Maar die zeven tons olifantstier? Hij kan de hele dag stokstijf stil blijven staan ​​zonder je verder te laten spelen!

De Zuid-Afrikaanse Hans Merensky Golf Club presenteert een prachtige collectie fairways die de essentie van Afrika goed vertegenwoordigen. De cours ligt vlak bij het kleine mijnstadje Phalaborwa, ongeveer vijf uur rijden van Johannesburg, in de rustieke noordelijke provincie van Zuid-Afrika. Deze kampioen van 18-holes 72-par ontwerp biedt haar bezoekers de kans om golf te spelen op hoog niveau, en dat samen met de reuzen van de Afrikaanse bush!

De perfecte toernooiplaats in het lokale professionele circuit, grenst aan het Kruger National Park, een van de grootste en meest populaire Afrikaanse wildparken. Een bij de omgeving passend hek voorkomt over het algemeen dat de dieren rechtstreeks de golfbaan op kunnen komen. Het wild is echter in staat om het gebied te betreden via het privé-wildreservaat in het zuiden. Rangers patrouilleren voortdurend op de cours om golfers te waarschuwen voor eventuele gevaren. Er staan ook overal verschillende borden op de golfbaan die waarschuwen voor het wild, mocht u die tegen komen tijdens uw ronde. Golfers zagen bijvoorbeeld recent nog hoe een cheetah een impala greep, in de buurt van de vierde green. Zo'n ervaring is ruim voldoende om te vergeten dat de laatste score niet de beste was, en geeft een zekere dynamiek aan de nieuwe golfronde. Mocht iemand onverhoopt toch met de gedachte spelen nog even die pro-VI bal uit het water te willen vissen, omdat-ie zo verleidelijk zichtbaar dichtbij in de vijver ligt, dan is dat niet aan te raden. Vooral omdat sommige vijvers zijn bevolkt door nijlpaarden en krokodillen...
De Hans Merensky Golf Club is een eerste klas sportfaciliteit met luxe accommodaties op slechts 3 kilometer afstand van de Phalaborwa-poort van het Kruger Nationaal Park. Het is niet alleen een golfbaan voor een snelle ronde golf, maar een unieke ervaring om optimaal van te genieten.

Course gegevens

De 18 holes par 72, 6127 meter baan is door Bob Grimsdell, de legendarische en veel geprezen Zuid-Afrikaanse architect van golfbanen, ontworpen, en werdt voor het eerst bespeeld in 1967.

  

U kunt er het beste afslaan tussen 07.00 uur en 09.00 uur in de ochtend om van de koelte te genieten, of tussen 11.30 uur en 13.30 op minder zonnige dagen. De heuvelachtige fairways zijn elke dag van de week geopend.

  

De tees: 3042 meter voor de eerste negen holes, 3085 meter terug negen. Dames 5005 meter.

  

Bent u nog onbekend met het golfspel, aarzel dan niet golflessen te nemen van een van de ervaren instructeurs op de unieke in safaristijl aangelegde golfbaan.

  

In de golfshop bij de ingang is een ruim assortiment golfartikelen te koop of te huur, voor beginners tot pro, van junior tot senior.